Elokuun ampumaviikon 3.-7.8 2020 sarjat ja säännöt:

Kuopion RHYn sarjat:

S-sarja eli sekasarja (tytöt ja pojat samoissa sarjoissa) S13, S15, S17 ja S20.

N-sarja eli naiset kilpailevat sarjassa N (= yleinen).

M-sarja eli miehet kilpailevat M (= yleinen), M50, M60, M70 ja M80.

Ikäsarjoissa ylempään sarjaan voi osallistua sinä vuonna, kun täyttää vaaditun iän.

U-sarja: = ulkopuoliset (ampujat, jotka eivät ole Kuopion RHYn jäseniä eli ei ole Kuopion 457-korttia). Ulkopuolisten tulokset lasketaan mukaan myös seurojen väliseen kilpailuun, koska sen tulokseen vaikuttaa myös hirviporukan jäsenten osallistumisaktiivisuus.

Seurojen välinen kilpailu.

Aseena saa käyttää kaikkia rihlattuja ampuma-aseita – siis myös pienoiskivääriä.

Säännöt ja ohjeet:

1. Kuopion RHYn sarjoihin saa osallistua vain Kuopion RHYn kortilla. Kaikilla ampujilla pitää olla mukana voimassa oleva metsästyskortti. Voimassa oleva metsästyskortti on ehdoton edellytys osallistumiselle (= vakuutusturva!) Ellei ole mukana, ei saa ampua!
  2. Ammunta alkaa jokaisena iltana klo. 16:00 ja ilmoittautuminen päättyy klo. 19:00. Ammunta päättyy viimeistään klo. 21:00. Jos yhtään ampujaa ei ole paikalla klo. 19:00, kilpailu päättyy sen illan osalta. Jos ammunta jatkuu klo. 19:00 jälkeen, uusia ampujia voidaan ottaa mukaan.
  3. Kilpailu ammutaan ns. tauko-juoksu kilpailuna. Yksi kilpailusuoritus sisältää kolme (3) juoksua eli yhteensä kuusi (6) laukausta.
  4. Kilpailija saa tehdä enintään viisi (5) kilpailusuoritusta (2+2+2) illassa ja kaikkina kilpailuiltoina. Jos ampujia on paljon, annetaan ensin enintään kaksi (2) suoritusta, sen jälkeen jonon hännille ja loput kolme (3) suoritusta jonotusjärjestyksessä – tästä päättävät valvojat tilanteen mukaan (ettei tule viimeisille ampujille aikaraja klo. 21:00 vastaan). Myös ampuja voi keskeyttää suorituksensa ja siirtyä oma-aloitteisesti jonon hännille.
  5. Kilpailusuorituksessa hirvi lähtee liikkeelle aina ampujan pyynnöstä, tulee esiin penkan takaa, pysähtyy kolmeksi sekunniksi, jonka jälkeen lähtee uudelleen liikkeelle.
  6. Aseen saa nostaa poskelle, kun sarvet näkyvät penkan yli.
  7. Seisovaan kuvioon ammutaan yksi laukaus.
  8. Asetta ei tarvitse laskea latauksen aikana ennen uutta laukausta.
  9. Juoksevaan kuvioon ammutaan toinen laukaus.
  10. Jos molemmat laukaukset ammutaan joko seisovaan tai liikkuvaan kuvioon, tulokseen lasketaan näistä vain huonompi osuma. Jos kilpailusuorituksessa ammutaan enemmän, kuin kaksi laukasta, tulokseen lasketaan näistä vain huonoimmat osumat.
  11. Yhteensä yhdessä kilpailusuorituksessa ammutaan kahdesti vasemmalle ja kerran oikealle juoksevaan kuvioon.
  12. Kilpailumaksu on 3 €/kilpailusuoritus (2+2+2) – varaa mukaan kolikoita ja pieniä seteleitä.
  13. Tuloksia laskettaessa järjestys määräytyy kunkin sarjan kaikkien iltojen parhaan tuloksen mukaan. Tasatuloksessa järjestys määräytyy seuraavaksi parhaan sarjan tuloksen mukaan.
  14. Seurojen välisessä kilpailussa otetaan huomioon myös ulkopuolisten sarjan tulokset, koska pisteisiin lasketaan mukaan osallistumisprosentti tulevan syksyn hirvijahtiin osallistuvista.